De B aan de Vosselmanstraat in Apeldoorn is dus écht een kunstwerk

VIDEOGek, maar veel mensen vinden dit dus géén kunstwerk. Familie, vrienden en collega's. Ze kennen de B aan de Vosselmanstraat en denken dat hij bij de brandweer hoort. Maar een kunstwerk? Nee, in dat hokje willen mijn bekenden deze B niet stoppen.

Voor mij is het wél een kunstwerk. Een kunstwerk, dat hoort bij de stad. Het stond in de eerste jaren (1995) aan de andere kant van de Vosselmanstraat. CODA was toen nog niet gebouwd. ,,Die plek vond ik beter’’, laat kunstenaar Marc Ruygrok weten wanneer ik hem daar naar vraag. ,,Daar stond het beeld krachtig en majestueus op het vlakke maaiveld.’’

  1. Moederhart Heidi huilt, zoon Robin (14) verliest ‘thuis’ in Hoenderloo: ‘Alles in één klap weg’
    PREMIUM
    OPEN BRIEF

    Moederhart Heidi huilt, zoon Robin (14) verliest ‘thuis’ in Hoenderloo: ‘Alles in één klap weg’

    Robin is 1 van de 215 jongeren voor wie een andere plek moet komen, nu jeugdzorginstelling De Hoenderloo Groep gaat sluiten. Gezien de lange wachtlijsten in de jeugdzorg staat koepelorganisatie Pluryn voor een enorme klus. Betrokkenen zijn zeer bezorgd. Want voor jongeren als de 14-jarige Robin betekent een verhuizing véél meer dan slechts een koffer in- en uitpakken. Zijn moeder Heidi van 't Hoff maakt dat op indrukwekkende wijze duidelijk in deze open brief:

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn