Volledig scherm
PREMIUM
Gebouw 055 aan de Condorweg, hoek Kayersdijk. © Rob Voss

De Basis belooft beterschap met gebruik Gebouw 055 in Apeldoorn

De Basis gaat Gebouw 055 alleen nog gebruiken voor kerkelijke activiteiten. Dat zei Bram Abbes gisterochtend namens de kerkgemeenschap bij de onafhankelijke bezwarencommissie van de gemeente Apeldoorn. ,,We zijn ons er van bewust dat we verkeerde dingen hebben gedaan. Door een misverstand is de bestemming niet multifunctioneel, maar kerkelijk centrum. We hebben besloten ons daar aan te houden.''

Gebouw 055 aan de Condorweg 1 is op 29 september 2016 geopend. De stichting Basis Support, exploitant van het gebouw, dacht dat er een multifunctioneel gebruik als bestemming op zou komen. Op de eigen vergunningaanvraag stond echter kerkelijk centrum en op die voorwaarde heeft de gemeente de omgevingsvergunning verleend. Buurtbewoners zijn fel tegen activiteiten die verder gaan dan kerkelijk gebruik. Zij vrezen voor hun woongenot. 

  1. Automobilisten negeren massaal keerverbod Otterloseweg bij Apeldoorn
    PREMIUM
    Video

    Automobi­lis­ten negeren massaal keerverbod Otterlose­weg bij Apeldoorn

    Het keerverbod op de Otterloseweg (N304) bij Apeldoorn wordt massaal genegeerd. Automobilisten die vanuit Apeldoorn via oprit Hoenderloo de A1 naar Deventer op willen moeten door wegwerkzaamheden om rijden. Bijna iedereen neemt daarbij de kortst mogelijke weg, door ter hoogte van de Van Golsteinlaan te keren. Dat mag echter niet. Ze moeten doorrijden tot aan de Hoenderloseweg om daar terug te draaien naar de oprit.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn