Volledig scherm
PREMIUM
Gebouw 055 aan de Condorweg, hoek Kayersdijk. © Rob Voss

De Basis belooft beterschap met gebruik Gebouw 055 in Apeldoorn

De Basis gaat Gebouw 055 alleen nog gebruiken voor kerkelijke activiteiten. Dat zei Bram Abbes gisterochtend namens de kerkgemeenschap bij de onafhankelijke bezwarencommissie van de gemeente Apeldoorn. ,,We zijn ons er van bewust dat we verkeerde dingen hebben gedaan. Door een misverstand is de bestemming niet multifunctioneel, maar kerkelijk centrum. We hebben besloten ons daar aan te houden.''

Gebouw 055 aan de Condorweg 1 is op 29 september 2016 geopend. De stichting Basis Support, exploitant van het gebouw, dacht dat er een multifunctioneel gebruik als bestemming op zou komen. Op de eigen vergunningaanvraag stond echter kerkelijk centrum en op die voorwaarde heeft de gemeente de omgevingsvergunning verleend. Buurtbewoners zijn fel tegen activiteiten die verder gaan dan kerkelijk gebruik. Zij vrezen voor hun woongenot. 

  1. Vraag van de week: Wat haalt een lagere snelheid op de snelweg  nou uit voor plaatsen die er dichtbij liggen?

    Vraag van de week: Wat haalt een lagere snelheid op de snelweg nou uit voor plaatsen die er dichtbij liggen?

    De snelheid op delen van de A1 en A50 gaat omlaag naar 100 kilometer per uur, als het aan de politiek in Apeldoorn ligt. Ook sommige provinciale politici willen lagere limieten op snelwegen, D66 bepleit het landelijk. Dat is beter voor het milieu, veiliger, en gezonder voor de directe omgeving. Hoeveel precies? Dat is niet eenvoudig te zeggen - want afhankelijk van meerdere factoren.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn