Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Deel raad wil dat Apeldoorn zich alsnog aanmeldt voor proef legale wietteelt

Een deel van de gemeenteraad wil dat Apeldoorn zich alsnog aanmeldt bij het rijk voor het experiment met legale wietteelt. Het college van burgemeester en wethouders maakte vorige week bekend af te willen zien van aanmelding voor de proef, maar daar is niet iedereen het mee eens.

Volgens de VVD zou Apeldoorn juist voorop moeten lopen en mee moeten doen. Waar het college twijfels heeft over het waarborgen van de volksgezondheid in de proef (er worden geen afspraken gemaakt over de hoogte van het thc-gehalte in de wiet-, red.) is er volgens de VVD wel winst te behalen op het gebied van gezondheid. De wiet die door de gecontroleerde telers wordt gekweekt, moet vrij zijn van bestrijdingsmiddelen en zware metalen. ,,In het experiment wordt schone wiet verkocht, pure winst voor de gezondheid’’, stelt VVD’er Bart van Erven. Hij vraagt het college dan ook om het besluit te heroverwegen.

  1. Stoep met hoogteverschillen in Apeldoorn: ‘Het is wachten tot het een écht keer gruwelijk misgaat’
    PREMIUM

    Stoep met hoogtever­schil­len in Apeldoorn: ‘Het is wachten tot het een écht keer gruwelijk misgaat’

    Een opstapje hier, een afstapje daar, de ene met een behoorlijk hoogteverschil, de andere slechts millimeterwerk. Voetgangers moeten zich de ogen goed te kost geven op de van vele hoogteverschillen voorziene stoep, op het Stationsplein in Apeldoorn. Voor je het weet, lig je op je snuit. ,,We zijn bijna een EHBO-post”, zucht bedrijfsleider Brian van der Heide van Bakkerij Bart.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn