Volledig scherm
. © Luciano de Graaf

Dertiende autobrand in Apeldoorn in 3,5 maand tijd: politie ziet geen verband

Aan de Malkenschoten in Apeldoorn-Zuid brandde zondag voor de tweede keer binnen een maand een dure, nieuwe auto uit. De politie zegt geen verband te zien. 

Op 6 december ging langs het weggetje richting Sportpark Nagelpoel de peperdure Porsche van de familie Vos 's nachts in vlammen op. Zondagavond was het hemelsbreed een meter of honderd verderop raak. Rond 22.00 uur vloog daar een Audi met een stevig prijskaartje in de fik. Het politie-onderzoek naar de oorzaak van deze brand loopt nog. Woordvoerder Simen Klok zegt dat de politie geen aanwijzingen heeft die duiden op een verband tussen de twee branden aan de Malkenschoten.

De autobrand van zondagavond was de dertiende in Apeldoorn in 3,5 maand tijd. ,,We hebben niet de indruk dat al die branden met elkaar te maken hebben”, zegt Klok. Vijf van de dertien branden vonden tijdens oud en nieuw plaats.

Volledig scherm
De auto brandde aan de voorzijde uit. © Johannes Rutgers
  1. Boerin Eefje geeft Rutte stikstof-college: ‘Kon merken dat hij niet vaak bij een melkveebedrijf is geweest’
    PREMIUM

    Boerin Eefje geeft Rutte stik­stof-college: ‘Kon merken dat hij niet vaak bij een melkveebe­drijf is geweest’

    Ze houdt een goed gevoel over aan het bezoek van premier Mark Rutte en minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit), al weet melkveehouder Eefje Meihuizen uit Leuvenem ook wel dat het nog lang niet gedaan is met de tergende onzekerheid over de toekomst van haar bedrijf. ,,Het was goed ons verhaal te kunnen doen. En ja, je krijgt niet elke dag de minister- president op de koffie”, glundert ze.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn