Volledig scherm
© Thinkstock

Die-hards halen in Hoenderloo twintig mille op voor het goede doel

Door in sommige gevallen zelfs 24 uur door de bossen van Hoenderloo te fietsen, is er door ruim zestig mountainbikers 21.782 euro ingezameld voor Stichting De Hoop. Die biedt hulp bij verslaving en psychische problemen.

De sportievelingen namen deel aan de MTB-Marathon van Cycle for Hope. Na uren zwoegen kwamen de mountainbikers vanavond onder luid gejuich over de finish. Dat was ook meer dan terecht: ze fietsten 6, 12 of zelfs 24 uur door de Veluwse bossen, individueel of in estafette. De eerste deelnemers vertrokken vrijdagavond al. Zij ervoeren hoe koud het 's nachts al kan zijn. Het koelde af tot 4 graden. 

Vier ton

De MTB-marathon maakt deel uit van het sponsorevenement Cycle for Hope. Dit jaar vonden de Ladies Ride, de Toertocht, de Dikke Banden Race en het Rondje Nederland al plaats vanuit Dordrecht. Met deze activiteiten werd dit jaar bijna 400.000 euro ingezameld voor De Hoop. In 2020 hoopt Cycle for Hope het tienjarig bestaan te vieren, met extra feestelijke evenementen.

  1. Privacywet: overschot vrijwilligers voor hulp rouwverwerking in Apeldoorn
    PREMIUM

    Privacywet: overschot vrijwilli­gers voor hulp rouwverwer­king in Apeldoorn

    Teveel vrijwilligers? Het kàn! Bij de Kap in Apeldoorn zijn er momenteel meer begeleiders voor rouwverwerking dan zich mensen aandienen die deze steun kunnen gebruiken. De oorzaak? De privacywet. De gemeente Apeldoorn mag geen informatie meer aan de Kap doorsturen over families waarin iemand is ontvallen. ,,We kregen voorheen gemiddeld jaarlijks 550 adressen. Nu geen enkele meer,” zegt coördinator Hetty van der Veen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn