Basisschool Expeditie 24/7 sluit eind dit jaar definitief de deuren. De basisschool heeft al jaren te weinig leerlingen, waardoor het momenteel niet meer kan overleven. Tot verdriet van de leerlingen, leerkrachten en ouders,  die juist door de kleinschaligheid zo hecht met elkaar zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Basisschool Expeditie 24/7 sluit eind dit jaar definitief de deuren. De basisschool heeft al jaren te weinig leerlingen, waardoor het momenteel niet meer kan overleven. Tot verdriet van de leerlingen, leerkrachten en ouders, die juist door de kleinschaligheid zo hecht met elkaar zijn. © Maarten Sprangh

Doek valt voor basisschool Expeditie 24/7 in Brummen: ‘Het kan gewoon niet meer’

Eind dit schooljaar sluit Expeditie 24/7 definitief haar deuren. Al jaren heeft de momenteel 46-leerlingen tellende vrijeschool een teruglopend leerlingenaantal. Pogingen van vorig jaar om het leerlingenaantal op te krikken, haalden niet veel uit. Leerkrachten, leerlingen en ouders betreuren het besluit. ,,Het is verschrikkelijk jammer.”

0 reacties

  1. Vincent en Yvette krabbelen op na de zondvloed in de Eifel, met heel veel hulp uit Apeldoorn en Twello
    PREMIUM
    video

    Vincent en Yvette krabbelen op na de zondvloed in de Eifel, met heel veel hulp uit Apeldoorn en Twello

    Hij belde zijn vader en zei nadat hun pension in de Duitse Eifel overstroomd was: ‘we zijn failliet’. Een week later lopen er tien mensen door het huis van Vincent Knol en Yvette Bosch in Fuchshofen om de boel weer schoon en ‘gebruiksklaar’ te krijgen. De teller van een crowdfundactie staat inmiddels op bijna 27.000 euro en het stel ziet, ondanks de nog steeds stromende regen, de toekomst van hun onderneming weer een beetje zonnig tegemoet.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn