Volledig scherm
PREMIUM
Bevrijdingsfestival Apeldoorn 2018. © Delicious Media

Domper Bevrijdingsfestival: gemeente Apeldoorn financiert groei niet

De organisatie van het Bevrijdingsfestival is zwaar teleurgesteld in de subsidie die de gemeente voor de vierde editie van het Apeldoornse evenement beschikbaar stelt. De toegezegde achtduizend euro is slechts een fractie van de gevraagde zestig mille. Dat maakt het onmogelijk de gewenste groei te kunnen doorzetten.

Vorig jaar kreeg het Bevrijdingsfestival nog vijfduizend euro ondersteuning. Bij de manier waarop de organisatie nu wil doorgroeien naar een regionaal evenement plaatst de gemeente vraagtekens. De begroting van 171.193 euro inclusief 59.693 euro aangevraagde subsidie en een verwachting van dertigduizend bezoekers is ‘risicovol’, vindt de gemeente. ,,Bijstellen naar beneden is noodzakelijk.’’

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn