Volledig scherm
PREMIUM
Allard Wagelaar. Toch maar mooi een vaste baan. © Rolf Hensel

Door een verkeerde diagnose leefde Allard twintig jaar onder een steen

Bijna twintig jaar lang was Allard Wagelaar een kluizenaar. Hij kwam op het laatst alleen de deur nog uit om boodschappen te doen. Nu blijkt dat hij niet schizofreen is, krijgt hij langzamerhand zijn oude leven terug.

Als Allard Wagelaar (48) aan het eind van de dag klaar is met zijn werk bij tuincentrum GroenRijk aan de rand van Apeldoorn, dan knipoogt hij altijd even naar zichzelf. Op het parkeerterrein voor de winkel hangen grote reclamedoeken met foto’s van werknemers. ‘Dat heb je goed gedaan’, zegt Wagelaar dan tevreden tegen zijn evenbeeld. Daarmee bedoelt hij twee dingen. Dat hij lekker heeft gewerkt die dag, maar ook dat hij toch maar mooi deze vaste baan heeft weten te krijgen. 

Ondanks alles.

  1. Clienten Leger des Heils krijgen kans om te ‘shinen’ op kunst- en theaterfestival
    PREMIUM

    Clienten Leger des Heils krijgen kans om te ‘shinen’ op kunst- en theaterfes­ti­val

    Cliënten van het Leger des Heils beklimmen op 15 mei het podium van Orpheus tijdens een kunst- en theaterfestival van de hulporganisatie. Niet alleen voor de deelnemers zelf is het festival van belang, maar het festival wil ook mensen die niet vaak in het theater komen of mensen met een kleine beurs, een avondje uit bieden. Athalia Groeneveld, coördinator vrije tijd bij het Leger des Heils en een van de initiatiefnemers, legt uit.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn