Volledig scherm
PREMIUM
Allard Wagelaar. Toch maar mooi een vaste baan. © Rolf Hensel

Door een verkeerde diagnose leefde Allard twintig jaar onder een steen

Bijna twintig jaar lang was Allard Wagelaar een kluizenaar. Hij kwam op het laatst alleen de deur nog uit om boodschappen te doen. Nu blijkt dat hij niet schizofreen is, krijgt hij langzamerhand zijn oude leven terug.

Als Allard Wagelaar (48) aan het eind van de dag klaar is met zijn werk bij tuincentrum GroenRijk aan de rand van Apeldoorn, dan knipoogt hij altijd even naar zichzelf. Op het parkeerterrein voor de winkel hangen grote reclamedoeken met foto’s van werknemers. ‘Dat heb je goed gedaan’, zegt Wagelaar dan tevreden tegen zijn evenbeeld. Daarmee bedoelt hij twee dingen. Dat hij lekker heeft gewerkt die dag, maar ook dat hij toch maar mooi deze vaste baan heeft weten te krijgen. 

Ondanks alles.

  1. Weg met de misverstanden: project in Apeldoorn wil nieuwkomer helpen op arbeidsmarkt
    PREMIUM

    Weg met de misverstan­den: project in Apeldoorn wil nieuwkomer helpen op arbeids­markt

    Waarom is het lastig voor veel nieuwkomers in Nederland een plek op de arbeidsmarkt te verwerven? Omdat die nieuwkomer en Nederlandse bedrijven elkaar niet altijd begrijpen, zo is al vaak vastgesteld. Een Apeldoorns initiatief probeert die eeuwige valkuil nu te dichten. Een eerste groep Syrische vrouwen is getraind om beter toegerust aan de slag te gaan. Grote zorgorganisaties zijn enthousiast.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn