Volledig scherm
In Apeldoorn zijn kandidatenlijsten verspreid met een fout erin. © eigen foto

Drie fouten in verkiezingspost Apeldoorn: geen gevolgen voor stemmen

updateLiefst drie fouten staan er in de toelichting bij de kandidatenlijst die de gemeente Apeldoorn aan inwoners heeft gestuurd voor de Provinciale Statenverkiezingen 20 maart. In de brief staat dat Inwoners iemand uit Alkmaar kunnen machtigen om voor hen te stemmen, er wordt gesproken over de gemeenteraadsverkiezingen in plaats van de Provinciale Statenverkiezingen en onder het kopje ‘waterschapsverkiezingen’ staat ‘referendum’ in plaats van ‘Waterschap’. Foutje. 

Jurist

‘Het controleren van een drukproef blijft mensenwerk', laat de gemeente in een reactie weten. ‘We hebben daar door tijdsdruk helemaal overheen gelezen.’  Overigens hebben de onjuistheden geen gevolgen voor het stemmen. De kiespas die al eerder is gestuurd is geldig, inwoners kunnen daar gewoon mee stemmen op 20 maart. Inwoners die alsnog een juiste kandidatenlijst willen ontvangen kunnen mailen met verkiezingen@apeldoorn.nl en ontvangen de lijst vervolgens per post. 

Machtigen

Een jurist moest donderdag uitzoeken of de fouten gevolgen hadden voor het stemmen. Iemand die niet kan stemmen omdat hij of zij ziek is, of op vakantie is, kan iemand machtigen om te stemmen. Diegene moet dan wel in dezelfde gemeente wonen. Iemand uit Apeldoorn kan dus niet iemand uit Alkmaar machtigen. Alle juist informatie over de komende verkiezingen is te vinden op de site van de gemeente. 

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
 1. Carolien ter Linden verovert na rode loper nu ook de televisiewereld
  PREMIUM

  Carolien ter Linden verovert na rode loper nu ook de televisie­we­reld

  Vanaf oktober is op RTL 4 haar personalityshow Sweet Caroline te zien. De in Apeldoorn geboren en getogen Carolien ter Linden maakt naam als televisie-presentatrice. Het is een volgende stap in haar carrière, nadat de 44-jarige haar naam in de internationale modewereld vestigde. Zo ontving Ter Linden in 2011 de Amsterdam Fashion Award en is ze eigenaresse van haar bedrijf Passarella Moda, een bureau dat modellen scout en begeleidt.
 2. Autobedrijf Keijzers uit Apeldoorn schikt voor 2,5 miljoen euro met OM en belastingdienst
  PREMIUM

  Autobe­drijf Keijzers uit Apeldoorn schikt voor 2,5 miljoen euro met OM en belasting­dienst

  Autobedrijf Keijzers uit Apeldoorn treft na ruim twaalf jaar onderzoek een schikking met het Openbaar Ministerie en de belastingdienst. Voormalig eigenaar Tonny Keijzers betaalt in totaal 2,5 miljoen euro: een boete van 750.000 euro van een door het OM opgelegde strafbeschikking en circa 1,8 miljoen aan de fiscus. Daarnaast legt het OM hem een werkstraf op van 120 uur. Keijzers had tussen 2006 en 2011 te weinig aan btw afgedragen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn