Droogte is zowel nadeel als voordeel voor succevolle Vierdaagse Apeldoorn

videoMet een pittige Apeldoornse Vierdaagse achter de rug, hebben de meeste deelnemers vrijdag toch de eindstreep gehaald op het complex van voetbalvereniging Victoria Boys. 

Ruim 2400 mensen tekenden dit jaar in voor het evenement. Daar kwamen nog eens zo'n 1500 mensen bij die ervoor kozen een enkele dag, of een paar dagen mee te lopen. 
De vierdaagse had dit jaar 'ideaal weer', zegt Joop Achterkamp namens de organisatie. Wel was door de droogte het parcours zwaarder. ,,Dat heb je op de Veluwe: veel zand, en als het droog is wordt dat lastiger om op te lopen.'' Desondanks waren er maar weinig uitvallers.

Volledig scherm
© Kevin Hagens
  1. Mark, Martijn en Jan zwepen het Apeldoornse publiek op tijdens beachvolleybalwedstrijden
    PREMIUM
    video

    Mark, Martijn en Jan zwepen het Apeldoorn­se publiek op tijdens beachvol­ley­bal­wed­strij­den

    'Here comes the boom! Here comes the boom, boom, boom boom!' Wie een wedstrijdje beachvolleybal bekijkt in het stadion op het Marktplein heeft grote kans na afloop nog een lange tijd rond te lopen met de leuzen van het volleybal in het hoofd. Het betrekken van het publiek bij de wedstrijden is een belangrijk onderdeel van de beachvolleybalsport. Een speciaal entertainmentteam zorgt voor de sfeer in het Apeldoornse stadion.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn