Volledig scherm
Foto ter illustratie. Niet de locatie in het buitengebied van Apeldoorn. (Foto: Wilco Louwes)

Dumpers 60 zakken drugsafval op heterdaad betrapt in Apeldoorn

Meerdere personen zijn afgelopen vrijdag betrapt op het dumpen van 60 vuilniszakken vol drugsafval in het buitengebied van Apeldoorn.

Met een tienkoppige groep van buitengewoon opsporingsambtenaren en agenten werden vrijdagavond de buitengebieden in Noord-Veluwe gecontroleerd toen een verdacht busje werd gespot nabij het Woudhuis. Op het moment dat de controleurs ter plaatse kwamen, werden zo'n 60 vuilniszakken met grond uitgeladen. 

De mensen die bezig waren met het lozen van de zakken zijn bekeurd. Waarschijnlijk is de grond afkomstig van een hennepkwekerij. De politie heeft een onderzoek ingesteld. 

Toename

Het aantal dumpingen van drugsafval in Oost-Nederland neemt toe, nu criminelen volgens deskundigen vaker een plek buiten Noord-Brabant uitzoeken. ,,Het is het waterbedeffect. Als ze in Brabant extra controleren, zoeken de criminelen andere plekken om hun afval te dumpen", zei  Paul Koetsier, woordvoerder van de politie Oost-Nederland, eerder in de Stentor. Vorige maand werden nog drugsvaten in Hoenderloo en Loenen aangetroffen.

Hoeveel vondsten van drugsafval er in Oost-Nederland per gebied dit jaar zijn gedaan, is niet bekend. 

  1. Miljoenentekort Apeldoorn verdubbeld door uitspraak rechter over vakantiehuisjes

    Miljoenen­te­kort Apeldoorn verdubbeld door uitspraak rechter over vakantie­huis­jes

    Een uitspraak van de Hoge Raad over recreatieterreinen heeft forse financiële gevolgen voor de gemeente Apeldoorn. Die schiet er dit jaar circa 2 miljoen euro bij in, doordat vanaf de vakantieparken nu minder belasting binnenkomt. Apeldoorn sluit het jaar af met een exploitatietekort van 6,5 miljoen (3,4 miljoen euro meer dan in mei werd verwacht) maar hoopt dankzij grondverkoop een miljoen in de plus te eindigen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn