Volledig scherm
Leerlingen van de Eben-Haëzerschool luisteren op de nieuwe locatie naar wethouder Johan Kruithof en directeur Guus Knapen (met microfoon). © Jeroen Pol

Eben-Haëzerschool na zomer op nieuwe plek in Apeldoorn

De Eben-Haëzerschool in Apeldoorn maakt na de zomervakantie gebruik van het voormalige schoolgebouw van Het Gilde aan de Valkeniersdonk. De leerlingen namen er woensdagochtend voor het eerst een kijkje.

De puzzelstukjes vielen precies in elkaar. obs Het Gilde ging vanwege een afnemend leerlingaantal op in De Marke en daarmee kwam er in De Maten een schoolgebouw leeg te staan. Een ideale plek voor de Eben-Haëzerschool die al langer op zoek was naar een permanente, grotere, locatie. 

De reformatorische basisschool Eben-Haëzer is nu nog gevestigd aan de Gijsbrechtgaarde 110. Het gaat om een semi-permanente locatie. Prima om een paar jaar in te overbruggen, maar geen plek om aan een toekomstbestendige school te bouwen. Met 270 leerlingen lacht die de toekomst de Eben-Haëzer uitdrukkelijk toe. Vandaar dat twee jaar geleden de eerste stappen richting een definitief gebouw werden gezet.

Duurzaam

Directeur Guus Knapen is blij dat het uiteindelijk niet tot totale nieuwbouw voor de Eben-Haëzer is gekomen. ,,Het renoveren van een oud gebouw past bij ons streven naar duurzaamheid, maar ook de prachtige locatie van de Valkeniersdonk sprak ons erg aan.'' Naast lokalen worden er ook lespleinen in het gerenoveerde gebouw gemaakt. Er komt een onderwijswerkplaats waar lessen als handvaardigheid en koken gegeven worden. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn