Volledig scherm
ApeldoornHans Peter Nagtegaal bij zijn vernielde beelden. © Maarten Sprangh © Maarten Sprangh

Eerder vernielde 'Optimisten' van Apeldoornse kunstenaar hebben een nieuwe plek gevonden

Ze staan weer, de Optimisten van kunstenaar Hans Peter Nagtegaal. De drie beelden, blauw, rood en wit, hebben een nieuwe plek gevonden in een tuin langs de Deventerstraat van Apeldoorn naar Twello. 

De Optimisten stonden tot de zomer van dit jaar in de vijver van Theater Orpheus, maar werden vernield en kwamen niet meer terug. Kunstenaar Hans Peter Nagtegaal is opgelucht.

,,Eindelijk hebben ze een nieuwe plek'', zegt de Apeldoornse kunstenaar. ,,Ik ben er hartstikke blij mee, en de mensen die ze hebben gekocht zijn dolgelukkig. Beter kan dus niet.''

Reparatie

De kunstenaar is tenminste twee maanden bezig geweest om de twee vernielde beelden te repareren. ,,Dat was een behoorlijke klus. Er zaten meer scheuren in dan ik in eerste instantie had gezien. Vooral het blauwe beeld, die was helemaal doormidden.''

Twee van de drie beelden die de naam de Optimisten dragen, werden vernield. Het blauwe beeld sneuvelde eind mei bij een nachtelijke fotoshoot van een paar eindexamenkandidaten, het rode beeld werd eerder dit jaar al vernield. Het Theater liet daarna weten de beelden niet meer terug te zetten in de vijver. 

Volledig scherm
De beeldengroep de Optimisten. foto archief Hanspeter Nagtegaal
  1. Vijf Apeldoornse finalisten bij Miss en Mister Tattoo Nederland 2019
    PREMIUM

    Vijf Apeldoorn­se finalisten bij Miss en Mister Tattoo Nederland 2019

    Uit ruim honderd aanmeldingen staan zaterdag 3 november 22 kandidaten, verdeeld over vier categorieën, tegenover elkaar in de finale van Miss en Mister Tattoo Nederland 2019. Bijna een kwart van de finalisten is woonachtig binnen de gemeente Apeldoorn. Toeval? Volgens finalist Mister Tattoo Senior Fahid Alizzi (32) is het wel opvallend: ,,Maar voor de verkiezing hadden we elkaar nog nooit ontmoet. We komen zelfs niet bij dezelfde tatoeëerder. Het is echt toeval dat we alle vijf in de finale staan.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn