Volledig scherm
De Apeldoornse wethouder Detlev Cziesso maakt alvast kennis met Porshia. © Tim Huiskamp

Eerste contouren van nieuw festival in Apeldoorn zichtbaar

Het duurt nog precies een jaar, maar vanmiddag werden de plannen al ontvouwd van Maaiveld. Dat heeft helemaal niets met de agrarische sector van doen, maar is het nieuwe tweedaagse festival dat op 15 en 16 mei 2020 in hartje Apeldoorn wordt gehouden.

Het evenement begint op vrijdagavond met een grande parade van lokale uitvoerders.  De volgende dag staan er ruim 25 voorstellingen op bijzondere locaties in en om de binnenstad op de rol. Met een keur aan internationale, landelijke en regionale artiesten. 

Diversiteit

Maaiveld richt zich op het maken van nieuwe verbindingen en verrassende combinaties. Tussen muzikale genres, maar ook nadrukkelijk met andere kunstzinnige uitingen en disciplines. Zoals de vuurspuwers van Symphony of Fire. Duda Paiva Company maakt fysieke, visuele voorstellingen met dans en poppen en ontwikkelt speciaal voor Maaiveld een nieuwe voorstelling. Ook het vermaarde gezelschap van Holland Opera geeft acte de présence, in combinatie met Holland Baroque en geproduceerd door Noorderkerkconcerten. 

De komende maanden wordt het programma gefinetuned.  Maaiveld is een samenwerking van vijf Apeldoornse partijen: CODA, Orpheus, Ereprijs, Gigant en het NJON (Nationale JeugdOrkesten Nederland).

  1. Meer onderzoek Gelre ziekenhuizen naar betere behandeling van oudere patiënt
    PREMIUM

    Meer onderzoek Gelre ziekenhui­zen naar betere behande­ling van oudere patiënt

    Wat is de valkuil bij een senior met hartfalen? Hoe krijg je een oudere patiënt in optimale conditie voor een ingreep? Naar dat soort onderwerpen gaat Gelre ziekenhuizen nog meer onderzoek doen, nu een van de artsen is benoemd tot bijzonder hoogleraar op dit terrein. Het resultaat daarvan moet zijn dat oudere patiënten in Gelre ziekenhuizen als een van de eersten in Nederland profijt hebben van verbeteringen in behandelingen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn