Volledig scherm
Studie. © anp

Efficiënt studeren doe je bij CODA zonder telefoon

Vanwege de eindexamentijd biedt het Apeldoornse CODA een gratis studieprogramma aan. Komend weekeinde kunnen belangstellenden gebruik maken van het programma dat ‘Studyshare’ heet. Dit doet CODA Bibliotheek in de weekenden tijdens de examenperiode.

,,Studyshare is een studiemethode waarbij je heel geconcentreerd en efficiënt studeert en iedere afleiding buiten de deur houdt’’, schrijft CODA op zijn website. In de Newtonzaal zullen studenten in drie blokken studeren. Een blok duurt drie uur en bestaat uit 3 x 45 minuten studeren. Na elk uur volgt er vijftien minuten pauze. Tijdens de blokken mag de smartphone niet gebruikt worden en wordt er niet gesproken. Er is een zogeheten Studybob aanwezig die toezicht houdt.

Het idee is van Frank Verbeek, die in Amsterdam bibliothecaris is. Hij baseert zich op de al bestaande pomodoro-techniek waarbij tijdsperiodes ingedeeld worden in blokken. Doordat Studyshare elke vorm van afleiding buiten de deur houdt, kunnen studenten zichzelf beter bij de les houden waardoor ze productiever zijn.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn