Eigenaar Apeldoornse garage gaat ervandoor na bedreigingen: ‘Ik neem geen risico’

VIDEOHet Apeldoornse Autohuis Wilmers, in opspraak vanwege kilometertellerfraude, is leeggehaald. Op het terrein is geen auto meer te zien; de verhuisdozen staan in de showroom. Eigenaar Harm Schild kan niet anders, zegt hij. De doodsbedreigingen worden hem te veel. ,,Ik wil geen risico nemen.” 

 1. ‘Oplichting bij Apeldoornse garage’, branche-organisatie: ‘Deze man mag nooit meer een auto verkopen’
  PREMIUM
  video

  ‘Oplichting bij Apeldoorn­se garage’, bran­che-organisa­tie: ‘Deze man mag nooit meer een auto verkopen’

  Autohuis Wilmers uit Apeldoorn licht klanten op met teruggedraaide kilometertellers. Dat stelt de Vereniging Aanpak Tellerfraude (VAT). De helft van de auto’s van Wilmers reed meer dan dat er daadwerkelijk op het dashboard staat, aldus de VAT. De vereniging heeft aangifte gedaan tegen eigenaar Harm Schild en gedupeerden stappen naar de rechter. Schild ontkent alle aantijgingen.
 2. Apeldoornse Dansgroep Pierrot groeit qua leden, maar heeft qua vrijwilligers een flink tekort: ‘Dit kan zo niet doorgaan’
  PREMIUM

  Apeldoorn­se Dansgroep Pierrot groeit qua leden, maar heeft qua vrijwilli­gers een flink tekort: ‘Dit kan zo niet doorgaan’

  Met een twinkeling in de ogen klappen, springen en dansen de deelnemers van Stichting Pierrot in het gebouw op het terrein van zorgaanbieder ’s Heeren Loo waar ze wekelijks repeteren. De groep mocht onlangs het 100ste lid verwelkomen. Een positieve ontwikkeling dat het ledenaantal zo stijgt de laatste tijd, maar tegelijk levert dat zorgen op bij het bestuur.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn