Elena Safronova, bewoonster van de Kruizemuntstraat in Apeldoorn. Ze zegt - net als vele andere buren - ontzettend veel overlast te ondervinden van de arbeidsmigranten die naast haar wonen.
Volledig scherm
PREMIUM
Elena Safronova, bewoonster van de Kruizemuntstraat in Apeldoorn. Ze zegt - net als vele andere buren - ontzettend veel overlast te ondervinden van de arbeidsmigranten die naast haar wonen. © Walter van Zoeren

Elena haalt bakzeil in strijd tegen overlast door arbeidsmigranten in Kruizemuntstraat

Arbeidsmigranten die volgens omwonenden aan de Kruizemuntstraat in Apeldoorn voor veel overlast zorgen, mogen daar voorlopig blijven wonen. Het bezwaar dat meerdere buurtgenoten daar hadden ingediend tegen de omzettingsvergunning die de gemeente  Apeldoorn verleende, werd ongegrond verklaard.

  1. Zes jaar eigenaar, maar Edwin kan zijn langgekoesterde Theehuis in Apeldoorn nog steeds niet openen
    PREMIUM

    Zes jaar eigenaar, maar Edwin kan zijn langgekoes­ter­de Theehuis in Apeldoorn nog steeds niet openen

    Het ergste is,” zegt Edwin Bannenberg, ,,dat mensen met een beperking, zoals mijn zoon Tim, hier nog steeds niet aan de slag kunnen.’’ In 2014 ging Bannenberg op zoek naar een goede plek waar Tim kan werken. Een voormalige werkplaats van de gemeente in het Westenenkerpark leek dé plek. Maar zes jaar later is er nog steeds geen fiets gerepareerd, of kopje thee geserveerd. Wat is er aan de hand aan de Zilverweg?

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn