Volledig scherm
PREMIUM
Karel Klosse , eigenaar van Hotel Restaurant de Echoput in Hoog Soeren, werkt met Engelstalig personeel. © Kevin Hagens

Engelstalig personeel niet meer weg te denken bij Echoput in Hoog Soeren: ‘Is it a problem if I speak English to you?’

‘What would you like to drink?’ In de horeca in Amsterdam kijkt niemand er meer van op, maar ook richting het oosten van het land lijkt een opmars van buitenlands horecapersoneel onafwendbaar. ,,Misschien moeten wij er aan wennen”, zegt Karel Klosse van Hotel Restaurant de Echoput in Hoog Soeren. ,,Voor gekwalificeerd personeel moeten we ook mensen van buitenlandse komaf aannemen”.

Het lukt nu nog zeker, maar het houdt niet over. Het tekort aan personeel in de horeca laat zich uiteraard ook gelden in het vermaarde hotel-restaurant De Echoput in Hoog Soeren. En dus kan het inmiddels zo maar zijn dat de gast in het restaurant een Engelstalige gastheer- of gastvrouw aan tafel krijgt. ,,We hebben weinig keus,” zegt eigenaar Karel Klosse. ,,Er zijn gewoon te weinig landgenoten die nog graag in de horeca willen werken”.

  1. Eigenaar Marokkaanse woonwinkel heeft het helemaal gehad met Apeldoorn: ‘Met een knoop in de maag naar mijn eigen zaak’
    PREMIUM

    Eigenaar Marokkaan­se woonwinkel heeft het helemaal gehad met Apeldoorn: ‘Met een knoop in de maag naar mijn eigen zaak’

    Aan het ‘verstandshuwelijk’ tussen de Marokkaanse Woonwinkel Artizana en Apeldoorn komt wellicht spoedig een einde. Eigenaar Marco Jutte heeft helemaal gehad met het ondernemen aan de Hoofdstraat en overweegt sterk zijn woonwinkel annex horecazaak te sluiten. Twee toezichthouders die hem afgelopen week sommeerden zijn koopwaar binnen te zetten, lijken de druppel. ,,Mij wordt constant het vel over de oren gehaald”.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn