Eric Peels uit Oene, en hoogleraar aan de Theologische Universiteit in Apeldoorn, werkte mee aan de revisie van de Nieuwe Bijbelvertaling, die woensdag wordt gepresenteerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Eric Peels uit Oene, en hoogleraar aan de Theologische Universiteit in Apeldoorn, werkte mee aan de revisie van de Nieuwe Bijbelvertaling, die woensdag wordt gepresenteerd. © Rob Voss

Eric Peels uit Oene beslist over dilemma’s in nieuwe bijbelvertaling: ‘Het is werken onder hoogspanning’

Duizenden kerkgangers in deze regio lezen vanaf donderdag uit de NBV21. Dat is een flinke update van de al zeventien jaar oude Nieuwe Bijbelvertaling. Een van de deskundigen die zich boog over vertaaldilemma’s is Eric Peels uit Oene, hoogleraar aan de Theologische Universiteit in Apeldoorn: ,,De uitdaging is zo zuiver en eerlijk mogelijk te vertalen, ook als het tegen de haren in strijkt.”

0 reacties

  1. Apeldoorn blaast zwaar omstreden ‘annexatie’ voetbalvelden af: vliegend hert gooit roet in het eten
    PREMIUM

    Apeldoorn blaast zwaar omstreden ‘annexatie’ voetbalvel­den af: vliegend hert gooit roet in het eten

    De zwaar omstreden ‘annexatie’ van twee trainingsvelden van AGOVV door de gemeente Apeldoorn is van de baan. Door ze definitief in te richten als overloopparkeerplaats voor Apenheul zouden de parkeerproblemen rond het dierenpark moeten worden opgelost. Het beschermde vliegend hert gooit echter roet in het eten. Mogelijk komt er nu een extra laag op Apenheuls hoofdparkeerplaats.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn