Een explosief voor de deur van een woning, zoals in april aan de Bariumstraat, heeft enorme gevolgen voor het veiligheidsgevoel. Zoiets kan reden zijn om tijdelijk camera's te plaatsen, zegt burgemeester Heerts.
Volledig scherm
PREMIUM
Een explosief voor de deur van een woning, zoals in april aan de Bariumstraat, heeft enorme gevolgen voor het veiligheidsgevoel. Zoiets kan reden zijn om tijdelijk camera's te plaatsen, zegt burgemeester Heerts. © luciano de graaf

Explosief voor woning of serie autobranden? Burgemeester van Apeldoorn mag tijdelijk camera’s plaatsen

De Apeldoornse burgemeester Ton Heerts mag voortaan tijdelijk ‘flexibel’ camera's plaatsen om het veiligheidsgevoel in zijn gemeente te vergroten. Hij kan dat doen als dat gevoel een knauw heeft gekregen door bijvoorbeeld opeenvolgende autobranden of een explosief voor een woning.

  1. Bente (16) uit Apeldoorn zet recordkatapult overleden vader op Marktplaats
    PREMIUM
    VIDEO

    Bente (16) uit Apeldoorn zet recordkata­pult overleden vader op Markt­plaats

    Natuurlijk dacht ze aan haar pas overleden vader Ivo, toen Bente Visser uit Apeldoorn deze zomer een schot loste met een reuzenkatapult. Dé katapult waarmee haar vader en zijn vrienden in 2004 een wereldrecord vestigden. ,,Het was supermooi om te zien hoe goed de katapult werkte. Maar het was tegelijk een beetje zwaar. Het hakte er bij mij wel even in.’’ De zogenoemde trebuchet staat nu op Marktplaats te koop.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn