Boeren staan met hun tractoren op het Malieveld in Den Haag, oktober vorig jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Boeren staan met hun tractoren op het Malieveld in Den Haag, oktober vorig jaar. © Archief

Farmers Defence Force roept boeren op hun bedrijf te laten taxeren: ‘Is noodzaak je te wapenen tegen de overheid’


Actiegroep Famers Defence Force (FDF) roept boeren op om met spoed hun bedrijf onafhankelijk te laten taxeren. Door de waarde zwart op wit vast te leggen, staan agrariërs sterker als de overheid ze in de toekomst bijvoorbeeld wil uitkopen.

In een oproep die onder boeren massaal wordt gedeeld schrijft bestuurslid Jos Ubels van FDF: ‘Zit je met je bedrijf in de buurt van een N2000 gebied, laat dan met spoed een bedrijfstaxatie door een beëdigd taxateur uitvoeren. De stappen die Den Haag momenteel neemt, kunnen grote gevolgen hebben voor de waarde van je bedrijf. Met een taxatierapport kan je dreigende waarddaling bij leegkoop, met succes bevechten want je kunt de waardedaling aantonen. Wees slim, zet beschermende stappen voor je bedrijf!’

  1. Speciale zorghotels in Apeldoorn en Almen voor (corona)patiënten: ‘Druk op acute zorg moet afnemen’
    PREMIUM

    Speciale zorghotels in Apeldoorn en Almen voor (corona)patiënten: ‘Druk op acute zorg moet afnemen’

    In Apeldoorn en Almen worden op de oude locatie van het Julianaziekenhuis en hotel Ehzerwold tijdelijk twee zorghotels geopend. In Almen is plek voor coronapatiënten en mensen die palliatieve nodig hebben. In Apeldoorn kunnen coronapatiënten uit het ziekenhuis terecht die nog steeds zorg nodig hebben. Gezamenlijk bieden de hotels plek voor bijna 200 patiënten in Noord- en Oost-Gelderland.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn