Op de Veluwe moeten deze winter 8800 wilde zwijnen worden geschoten om de gewenste doelstand te bereiken. De Faunabescherming vindt dat daarbij geen rekening wordt gehouden met de komst van wolven in het gebied.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de Veluwe moeten deze winter 8800 wilde zwijnen worden geschoten om de gewenste doelstand te bereiken. De Faunabescherming vindt dat daarbij geen rekening wordt gehouden met de komst van wolven in het gebied. © Foto Freddy Schinkel

Faunabescherming hoopt op verdere inperking van jacht in leefgebied van de wolf, ondanks uitspraak van rechter

videoDe Faunabescherming legt zich niet neer bij de uitspraak van de rechter, die vrijdag bepaalde dat de jacht op zwijnen en herten in Gelderland gewoon mag doorgaan. De organisatie tekent beroep aan en hoopt dat een bodemprocedure leidt tot verdere inperking van de jachtmogelijkheden in het leefgebied van de wolf op de Veluwe.

 1. Apeldoornse Boys blijft promotie naar de derde klasse bespaard: ‘Er is heel veel gebeurd’
  PREMIUM
  nacompetitie

  Apeldoorn­se Boys blijft promotie naar de derde klasse bespaard: ‘Er is heel veel gebeurd’

  Na het vergooien van het kampioenschap in 4D maakte de 1-4 nederlaag in de eerste nacompetitiewedstrijd tegen SDS’55 een abrupt einde aan een bewogen seizoen voor Apeldoornse Boys. Met het weinig glansrijke slotakkoord bewezen de spelers het clubbestuur dat hen liever kwijt dan rijk was misschien zelfs wel ongewild een dienst. Soms is het maar beter om niet te promoveren.
  Apeldoorn
 2. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?