Fietsers tussen de voetgangers door en vlak langs de terrassen, dat gaat nog even door aan de Kapelstraat in Apeldoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
Fietsers tussen de voetgangers door en vlak langs de terrassen, dat gaat nog even door aan de Kapelstraat in Apeldoorn. © Archief, Kevin Hagens

Fietsen tussen Apeldoornse terrasjes door blijft nog even mogelijk

Fietsen vlak langs terrasjes; dat blijft nog even mogelijk in de Apeldoornse Kapelstraat. Een motie in de gemeenteraad om een aangekondigd fietsverbod van tafel te krijgen, strandde gisteravond weliswaar, maar in plaats daarvan werkt wethouder Wim Willems ‘helder beleid’ uit over fietsen en wandelen voor héél Apeldoorn.

Willems kwam in december tegemoet aan wensen van ondernemers en bewoners van het smalle horecastraatje. Die vinden het niet meer verantwoord dat er mag worden gefietst, op de zelfde tijden dat mensen zich op een van de terrasjes tegoed doen aan een consumptie of lunch. 

  1. Mannen in de coronazorg kunnen in digitaal café hun hart luchten

    Mannen in de coronazorg kunnen in digitaal café hun hart luchten

    Ben je een man en werk je in de coronazorg? Dan krijg je het net als al je zorgcollega's momenteel flink voor de kiezen. En juist mannen, weet Jaap Herforth (52) uit Apeldoorn, durven hun emoties en hun onzekerheden in bijzijn van vrouwen minder goed te tonen. ,,Ik kan me voorstellen dat het óók voor mannen in deze tijd soms wat teveel wordt. Het is fijn als ze hun hart kunnen luchten. Daarom begin ik met een digitaal café voor mannen in de coronazorg".

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn