Volledig scherm
PREMIUM
Twaalf maanden cel voor Erwin H. De vraag is of er nog meer voor hem in het verschiet ligt. © ADN Beeldredactie

Fiscalist Erwin H. uit Beekbergen alsnog achter de tralies, ook nieuw onderzoek naar zwendel

Het net sluit zich rond Erwin H. Het brein achter een miljoenenfraude bij speelgoedconcern Kempenaar zit sinds deze week een twaalf maanden durende celstraf uit vanwege belastingfraude en valsheid in geschrifte. Tegen de fiscalist uit Beekbergen wordt bovendien nieuw onderzoek ingesteld. Over de rug van een ondernemer zou bijna 9 ton zijn weggesluisd naar onder meer Panama. 

Voor zijn aandeel in de Kempenaar-fraude wist H. eerder een gevangenisstraf nog te ontlopen, maar nu het vonnis in een andere zaak definitief is geworden, sloeg de gevangenisdeur deze week alsnog achter hem dicht. De Noord-Hollandse ondernemer Marc Kok had gewild dat dit veel eerder was gebeurd en dat hij de eigenaar van Hofman Fiscaal Management in Apeldoorn nooit had ontmoet. Door het web waarin hij verstrikt raakte, werd hij zakelijk en persoonlijk geruïneerd, zegt Kok. 

  1. Boerin Eefje geeft Rutte stikstof-college: ‘Kon merken dat hij niet vaak bij een melkveebedrijf is geweest’
    PREMIUM

    Boerin Eefje geeft Rutte stik­stof-college: ‘Kon merken dat hij niet vaak bij een melkveebe­drijf is geweest’

    Ze houdt een goed gevoel over aan het bezoek van premier Mark Rutte en minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit), al weet melkveehouder Eefje Meihuizen uit Leuvenem ook wel dat het nog lang niet gedaan is met de tergende onzekerheid over de toekomst van haar bedrijf. ,,Het was goed ons verhaal te kunnen doen. En ja, je krijgt niet elke dag de minister- president op de koffie”, glundert ze.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn