Volledig scherm
© ANP Lex van Lieshout

Foutje: voornamen CDA’ers ontbreken op Gelderse kandidatenlijsten

De kandidatenlijst van het CDA Gelderland voor de provinciale statenverkiezingen van 20 maart wijkt af van die van andere partijen. Op de lijst ontbreken de voornamen. Een foutje, zegt lijsttrekker Gerhard Bos.

Bos kreeg de laatste dagen steeds vaker de vraag waarom er toch geen voornamen op de lijst staan. Volgens hem ging er iets mis tussen de software die gebruikt wordt om de lijsten in te vullen en de kiesraad. ,,En helaas is het resultaat dat onze voornamen zijn verdwenen. Maar we hebben ze natuurlijk wel.’’

Op de lijst van het CDA Gelderland prijken 50 kandidaten uit de hele provincie. De volledige lijst, inclusief voornamen, is op de site van de partij wel te zien. 

  1. Privacywet: overschot vrijwilligers voor hulp rouwverwerking in Apeldoorn
    PREMIUM

    Privacywet: overschot vrijwilli­gers voor hulp rouwverwer­king in Apeldoorn

    Teveel vrijwilligers? Het kàn! Bij de Kap in Apeldoorn zijn er momenteel meer begeleiders voor rouwverwerking dan zich mensen aandienen die deze steun kunnen gebruiken. De oorzaak? De privacywet. De gemeente Apeldoorn mag geen informatie meer aan de Kap doorsturen over families waarin iemand is ontvallen. ,,We kregen voorheen gemiddeld jaarlijks 550 adressen. Nu geen enkele meer,” zegt coördinator Hetty van der Veen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn