Volledig scherm
PREMIUM
Klarenbeker Frank Willem Hogervorst schreef het boek 'NAH genoeg niets te zien', dat gaat over de eerste tweeënhalf jaar na zijn motorongeluk. Hij hoopt meer bekendheid te geven aan niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en het belang van een snelle behandeling. © Rob Voss

Frank Willem heeft hersenletsel: Ik kan minder dan ik kon en meer dan ik aankan

Als hij na zijn ongeluk beter en sneller was geholpen, dan had hij nu veel meer gekund. Daarom probeert Klarenbeker Frank Willem Hogervorst meer bekendheid te geven aan niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en het belang van een snelle diagnose en revalidatie. Want: ,,het eerste halfjaar is voor herstel cruciaal, maar ik ken niemand die binnen vier maanden terecht kon voor revalidatie." 

,,Stage? Ik? Ik ben 53..." Frank Willem Hogervorst voelde zich ronduit beledigd toen zijn begeleider hem voorstelde eerst eens te onderzoeken of hij het nog kan; werken in een organisatie, en met collega's. Zelf dacht hij dat hij ondanks zijn hersenletsel 'gewoon' kon gaan solliciteren. ,,Maar ze had natuurlijk gelijk. Ik kan meer dan ik aankan." 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn