Onder meer tien druktestewards in blauwe hesjes zorgden er zaterdagmiddag in de binnenstad van Apeldoorn voor dat het publiek niet opnieuw naar huis gestuurd moest worden vanwege te grote drukte.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder meer tien druktestewards in blauwe hesjes zorgden er zaterdagmiddag in de binnenstad van Apeldoorn voor dat het publiek niet opnieuw naar huis gestuurd moest worden vanwege te grote drukte. © Maarten Sprangh

Gecontroleerde topdrukte in Apeldoornse binnenstad: ‘Dankbaar voor de vrijheid’

Ze kwamen allemaal tot dezelfde conclusie. Winkelend publiek, terrasgangers, ondernemers en ook de druktestewards die de bezoekersstromen in goede banen moeten leiden: het was zaterdagmiddag heel erg druk in de Apeldoornse binnenstad. Maatregelen bleven echter uit. ‘Omdat mensen bereid zijn te luisteren.’

 1. Ondernemers voelen ‘de weg terug omhoog’ na eerste week van winkelen zonder afspraak
  PREMIUM

  Onderne­mers voelen ‘de weg terug omhoog’ na eerste week van winkelen zonder afspraak

  We omarmen de fysieke winkel als lang vermist en toch weer terug. Na ‘alleen online’ en ‘kopen op afspraak’ gingen de deuren vanaf afgelopen woensdag open. Ja, nog wel met een maximum aantal klanten. En de omzetten zitten nog niet terug op niveau. ,,Maar", zegt een Zwolse ondernemer die zaterdag zo'n drukke dag beleefde dat hij er bijna bang van werd, ,,het voelt als de weg terug omhoog. Ik ben blij.”
 2. Wie niet luistert gaat op de bon, maar Apeldoornse burgemeester Heerts doet beroep op gezond verstand
  PREMIUM

  Wie niet luistert gaat op de bon, maar Apeldoorn­se burgemees­ter Heerts doet beroep op gezond verstand

  Wie zich niet aan de coronavoorschriften houdt in Apeldoorn, wordt in het uiterste geval op de bon geslingerd. De Apeldoornse burgemeester Ton Heerts gaat er echter vanuit dat het zover niet komt, nu de terrassen weer open zijn en winkels ook zonder afspraak weer klanten mogen ontvangen. Heerts doet bovenal een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de inwoners en plaatselijke ondernemers.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

 1. Samenvatting | Feyenoord - Ajax
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Feyenoord lijdt pijnlijke nederlaag in krankzinni­ge Klassieker

  9 mei
 2. Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'
  Play

  Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'