Volledig scherm
De Nashville-verklaring houdt de gemoederen op de Veluwe dan flink bezighouden. Desondanks is er in Loenen amper ophef. Het dorp maakt geen enkel punt van de homoseksuele geaardheid van dominee Marcel Oostenbrink (links). © ADR

Geen regenboogvlag tijdens eerste dienst homoseksuele dominee Loenen

VideoMarcel Oostenbrink heeft gisteren zijn eerste dienst geleid als dominee van de Protestantse Gemeente Loenen. Oostenbrink is homoseksueel. Zijn bevestiging vond plaats na een week waarin de Nashville-verklaring voor veel ophef zorgde.

,,U heeft vergeefs gezocht naar een regenboogvlag’’, zei Oostenbrink zondag tijdens de dienst. ,,We hebben geen verklaring afgelegd.  Maar doe het maar gewoon. Een dominee met een vriend wordt benoemd en dat is boodschap genoeg. Het evangelie is een blije boodschap voor alle mensen.’’ 

Zijn partner Peter Verhagen gaf aan trots te zijn op Oostenbrink. ,,Het is mooi om te zien hoe hij dat allemaal doet’’, zei Verhagen na de dienst.

  1. Wanneer is er sprake van een poging tot doodslag of doodslag?
    PREMIUM

    Wanneer is er sprake van een poging tot doodslag of doodslag?

    Afgelopen dinsdag overleed de 26-jarige Apeldoorner Mike ter Halle nadat hij vorig weekeinde vermoedelijk opzettelijk werd aangereden door een 18-jarige plaatsgenoot. De politie hield de 18-jarige in eerste instantie aan op verdenking van het veroorzaken van een aanrijding. De rechter-commissaris besloot dinsdag de verdachte nog zeker veertien dagen vast te houden, en de verdenking te verzwaren naar poging tot doodslag. Waarom is er sprake van een verdenking poging tot doodslag?

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn