Volledig scherm
Overhandiging van het manifest aan gedeputeerde Bea Schouten (midden). © RBT's

Gelderse bureaus voor toerisme knokken samen om 'klanten’

De vier Gelderse bureaus voor toerisme bundelen hun krachten. Dat moet ertoe leiden dat de provincie meer profiteert van de ontwikkelingen in het inkomend en binnenlands toerisme. 

VisitVeluwe, Stichting Achterhoek Toerisme, RBT KAN en RBT Rivierenland hebben hun samenwerking bezegeld in het ‘Manifest Grip op Ontwikkeling 2019-2022’. Ze geven daarin aan dat ze vanuit hun onafhankelijke rol ondernemers en overheden willen helpen om kansen te signaleren en ook op te pakken. Ze willen daarvoor samenwerken met meer dan duizend partners in het bedrijfsleven en de publieke sector. Het manifest is vandaag overhandigd aan Bea Schouten, die als gedeputeerde verantwoordelijk is voor toerisme & recreatie.

De vrijetijdseconomie in Gelderland is goed voor 6,3 procent van de provinciale werkgelegenheid. De verwachting is dat het aantal binnenlandse bezoekers nog licht zal stijgen, maar dat er een forse toename komt van het aantal buitenlandse bezoekers. Het welzijn van de bewoners van de provincie mag daar niet onder lijden, vinden de bureaus voor toerisme.

De bureaus willen kennis verzamelen over het totale bezoek van de bezoekers, te beginnen bij het moment dat zij op het idee komen om naar bijvoorbeeld de Veluwe te komen tot aan de waardering die ze achteraf hebben voor hun verblijf. Met die kennis op zak kan de toeristische sector zich beter positioneren, is het idee daarachter. Het moet duidelijk maken wat er in Gelderland nog ontwikkeld moet worden om succesvol te zijn en hoe het meest effectief marketing kan worden bedreven.   ,,Het uiteindelijk doel is de bezoeker beter te bereiken en ze de optimale beleving van de verschillende regio’s in Gelderland te bieden,” zegt Herre Dijkema, namens de vier bureaus voor toerisme.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn