Volledig scherm

Gemeenten bezorgd over crisis bij Vérian

De gemeenten Brummen, Voorst, Heerde, Epe en Apeldoorn zijn verrast door de surseance van betaling die is verleend aan het Apeldoornse Vérian Care & Clean. Dat melden de gemeenten in een persverklaring.

De gemeenten zeggen inmiddels nauw contact te onderhouden met de directie en de bewindvoerder. Daarmee hopen ze voor de continuïteit van ondersteuning en werk te kunnen zorgen.

Op dit moment levert Vérian in Apeldoorn geen thuishulpen. In de gemeenten Brummen, Voorst, Heerde en Epe voorziet ze wel cliënten huishoudelijke hulp. De colleges van die gemeenten zeggen zich zorgen te maken over de eventuele gevolgen voor de ruim 1200 mensen die zijn aangewezen op de diensten van in totaal 299 medewerkers. Surseance van betaling leidt vrijwel altijd tot faillissement.

  1. Vijf Apeldoornse finalisten bij Miss en Mister Tattoo Nederland 2019
    PREMIUM

    Vijf Apeldoorn­se finalisten bij Miss en Mister Tattoo Nederland 2019

    Uit ruim honderd aanmeldingen staan zaterdag 3 november 22 kandidaten, verdeeld over vier categorieën, tegenover elkaar in de finale van Miss en Mister Tattoo Nederland 2019. Bijna een kwart van de finalisten is woonachtig binnen de gemeente Apeldoorn. Toeval? Volgens finalist Mister Tattoo Senior Fahid Alizzi (32) is het wel opvallend: ,,Maar voor de verkiezing hadden we elkaar nog nooit ontmoet. We komen zelfs niet bij dezelfde tatoeëerder. Het is echt toeval dat we alle vijf in de finale staan.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn