Volledig scherm
Foto uit archief ter illustratie. © Maarten Sprangh

Genoeg te doen voor Apeldoornse leerlingen op stakingsdag

Veruit de meeste basisscholen in de gemeente Apeldoorn blijven dinsdag gesloten. Een aantal bedrijven speelt in op de staking en is speciaal geopend om de leerlingen een prettige dag te bezorgen.

De leerkrachten staken omdat ze vinden dat er voor het basisonderwijs 1,4 miljard euro per jaar extra beschikbaar moet komen. Alleen een aantal zeer christelijke scholen is wel open. 

Noorse kinderfilm

Het filmhuis van Gigant aan de Nieuwstraat speelt in op de staking en laat op twee momenten 'De dieren uit het Hakkebakkebos’ zien. De Noorse kinderfilm is te zien om 10.00 en 13.00 uur.  Ook buurman Vue heeft extra films geprogrammeerd. Zo is de Nederlandse versie van Paddington 2 om 10.30, 13.00 en 15.30 uur te zien. 

Zwembad Malkander kent dat probleem niet en komt met een speciale stakingsdeal. De entree bedraagt 8,50 euro inclusief een frietje, snack en drankje. Wie wil kan meedoen aan het aquasoccer, of een snelle tijd neerzetten tijdens de glijbaanrace.

Speelparadijs

Bij Monkey Town was het aanpassen van de openingstijden niet nodig. Het indoor-speelparadijs is dagelijks geopend. Het nabij gelegen Kids Playground gaat wel speciaal vanwege de staking open en biedt van 10.00 tot 18.00 uur vermaak. 

De trampolines van Bounz Apeldoorn, aan de Vlijtseweg, zijn dinsdag van 10.00 tot 19.00 uur beschikbaar. Normaal gesproken kost het springen in de voormalige Zwitsalfabriek 7,- euro per uur. Bounz geeft voor de gelegenheid 2,- euro korting.

Ook in CODA aan de Vosselmanstraat zijn verschillende activiteiten. In CODA VR Lab kunnen kinderen bijvoorbeeld meerijden in Santa’s Slee. In CODA FabLab worden versieringen gemaakt voor de kerstboom in CODA Centrale Bibliotheek. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn