Volledig scherm
Afbeelding ter illustratie. © ANP

Geslipte vrachtwagen met slachtafval zorgt voor 'vieze boel' op snelweg bij Apeldoorn

Een geslipte vrachtwagen met slachtafval zorgt voor een smeerboel op de A1 richting Apeldoorn bij Kootwijk. De vrachtwagen slipte maandagmiddag en verloor een deel van zijn lading. Dat kwam op de snelweg terecht. 

Dat meldt Rijkswaterstaat. Verkeer van Amersfoort naar Apeldoorn kan beter omrijden vanaf Barneveld via Ede en Arnhem, over de A30, A12, A50. 

 1. Toekomst recreatiegebied Caitwickerzand onzeker door komst ecoduct
  PREMIUM
  Video

  Toekomst recreatie­ge­bied Caitwicker­zand onzeker door komst ecoduct

  De komst van het ecoduct over de Kootwijkerweg heeft waarschijnlijk gevolgen voor de toegankelijkheid van recreatiegebied Caitwickerzand. Het ecoduct komt zo kort tegen het recreactiegebied nabij Kootwijk aan dat bezoekers de dieren kunnen verstoren. Voor terreinbeheerder Staatsbosbeheer is het te vroeg om te kunnen zeggen wat de gevolgen zijn. ,,Maar dat de komst van het ecoduct invloed heeft op de omgeving is wel zeker’’, zegt boswachter Laurens Jansen namens Staatsbosbeheer.
 2. Wat haalt een lagere snelheid op de snelweg nou uit voor plaatsen die er dichtbij liggen?
  Vraag van de week

  Wat haalt een lagere snelheid op de snelweg nou uit voor plaatsen die er dichtbij liggen?

  De snelheid op delen van de A1 en A50 gaat omlaag naar 100 kilometer per uur, als het aan de politiek in Apeldoorn ligt. Ook sommige provinciale politici willen lagere limieten op snelwegen, D66 bepleit het landelijk. Dat is beter voor het milieu, veiliger, en gezonder voor de directe omgeving. Hoeveel precies? Dat is niet eenvoudig te zeggen - want afhankelijk van meerdere factoren.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn