Volledig scherm
Het Matenpark in Apeldoorn. © Kevin Hagens

Gewapend trio gezocht voor beroving in Matenpark in Apeldoorn

updateEen jongen van 16 jaar is zaterdagavond slachtoffer geworden van een beroving in het Matenpark in Apeldoorn. Na de beroving sloegen drie daders op de vlucht.

De beroving vond tegen 22.45 uur plaats, ter hoogte van de brug bij de kinderboerderij. Het slachtoffer werd door een trio met een mes bedreigd. De jongen moest zijn spullen afstaan. Nadat hij zijn spullen afstond, sloegen de drie jongens op de vlucht. De politie zette na de beroving burgernet in om de daders op te sporen. Daarin werd opgeroepen uit te kijken naar drie jongens van ongeveer 16 jaar. Het gewapende trio vluchtte na de beroving te voet.

Signalement

De langste van drie is ongeveer 1.90m lang, de kleinste rond de 1.80m. De derde zit hier tussenin. De middelste dader heeft zwarte krulletjes en een licht getinte huidskleur. De daders hadden alle drie een capuchon op en droegen donkere kleding

Het is onbekend wat de daders hebben buitgemaakt. Ook is onbekend of het slachtoffer gewond is geraakt bij de beroving.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Privacywet: overschot vrijwilligers voor hulp rouwverwerking in Apeldoorn
    PREMIUM

    Privacywet: overschot vrijwilli­gers voor hulp rouwverwer­king in Apeldoorn

    Teveel vrijwilligers? Het kàn! Bij de Kap in Apeldoorn zijn er momenteel meer begeleiders voor rouwverwerking dan zich mensen aandienen die deze steun kunnen gebruiken. De oorzaak? De privacywet. De gemeente Apeldoorn mag geen informatie meer aan de Kap doorsturen over families waarin iemand is ontvallen. ,,We kregen voorheen gemiddeld jaarlijks 550 adressen. Nu geen enkele meer,” zegt coördinator Hetty van der Veen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn