Met een koevoet gingen, volgens het Openbaar Ministerie, vier Apeldoorners een man uit Zutphen te lijf in zijn woning, nadat ze de voordeur hadden opengebroken.
Volledig scherm
PREMIUM
Met een koevoet gingen, volgens het Openbaar Ministerie, vier Apeldoorners een man uit Zutphen te lijf in zijn woning, nadat ze de voordeur hadden opengebroken. © Getty Images/iStockphoto

Gewelddadige vrijheidsberoving van Zutphenaar nog vol raadsels

Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd - en vooral waarom - bij een gewelddadige actie tegen een inwoner van Zutphen. De rechtszaak tegen vier mannen uit Apeldoorn is vrijdag op het laatste moment uitgesteld, omdat er op verzoek van advocaten nog een keer mensen als getuige moeten worden gehoord.

 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”
 2. Arje voelt zich thuis op vmbo-school in Apeldoorn: ‘We gaan lekker rammen, lekker drummen!’
  PREMIUM

  Arje voelt zich thuis op vm­bo-school in Apeldoorn: ‘We gaan lekker rammen, lekker drummen!’

  ,,Lekker rammen, lekker drummen!” De 13-jarige Arje Meijer uit Ugchelen tovert een grote glimlach op zijn gezicht. Hij heeft superveel zin in de muziekles. Want ja, drummen, dát is zijn ding. Hij voelt zich op zijn plek hier in Apeldoorn, op UGO verkennend vmbo. Sinds de zomervakantie gaat de enthousiaste jongen, die het syndroom van Williams heeft, hier één dag in de week naar toe.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn