Volledig scherm
De straat voor het appartementengebouw, waarin brand ontstond, is afgezet. © Hanne Koops

Gewonde bij keukenbrand in Apeldoorns appartement

UpdateBij een brand in een appartement aan de Eburonenstraat in Apeldoorn is maandagochtend een man gewond geraakt en per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Twee brandweerlieden moesten zich in een ambulance laten behandelen, omdat ze rook hadden ingeademd.

De brand ontstond in de keuken van een woning op de eerste verdieping. ,,De politie en twee brandweermensen die als eerste ter plekke waren, zagen het slachtoffer binnen liggen en hebben een ruit ingetikt om het slachtoffer zo snel mogelijk naar buiten te halen en eerste hulp te verlenen’’, vertelt Frank lutke Schipholt, woordvoerder bij de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. ,,Het slachtoffer heeft veel rook ingeademd en is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.’’ De twee brandweermannen die in de ambulance zijn gecontroleerd, maken het volgens de woordvoerder goed. 

Hoe het nu met de man gaat, is zowel bij de brandweer als bij de politie niet bekend. 

De brandweer rukte met vier voertuigen waaronder een hoogwerker uit. Het gedeelte van de straat voor het appartementengebouw werd afgezet. Veel omstanders volgden de verrichtingen van de brandweer op de voet. De oorzaak van de brand in de wijk Orden is nog onduidelijk.

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn