Volledig scherm
Het nieuwe distributiecentrum van Wasco in Apeldoorn is drie jaar na de oplevering door groeiende bedrijfsactiviteiten al weer te klein. Het wordt daarom met bijna de helft uitgebreid. © Wasco

Gloednieuw distributiecentrum Wasco in Apeldoorn moet nu al fors worden uitgebreid

Het distributiecentrum van Wasco, dat in 2017 werd geopend op de Apeldoornse Ecofactorij, blijkt nu al weer te klein. Door groei van de bedrijfsactiviteiten ziet de groothandel in verwarming, sanitair en onderdelen zich genoodzaakt de vestiging met bijna de helft te vergroten.

Met een omzet van een kwart miljard euro was het 15.000 vierkante meter grote distributiecentrum op de hoofdvestiging in Twello uit zijn jasje gegroeid, waarna Wasco - een van de grootste spelers in de branche - besloot om een gloednieuw distributiecentrum te bouwen op de Ecofactorij in Apeldoorn. Dat betekende in 2017 liefst 18.000 vierkante meter erbij. Als marktleider in cv-onderdelen was Wasco daarmee klaar voor verdere groei, kondigde het bedrijf aan. 

Halve eeuw

Sindsdien is het hard gegaan met Wasco, dat vorig jaar een management buy-out kende toen het management samen met een investeringsmaatschappij het bedrijf overnam van het beursgenoteerde Ferguson.  De doorgezette groei maakt het nodig om nogmaals 8000 vierkante meter te bouwen op het bedrijventerrein aan de oostkant van Apeldoorn. Algemeen directeur Herold van den Belt noemt het ‘extra speciaal’ dat tot die uitbreiding wordt overgegaan in het jaar dat Wasco zijn vijftigjarig bestaan viert. 

Duurzaamheid

De uitbreiding biedt zijn bedrijf de mogelijkheid om sterk groeiende productgroepen uit te breiden. Die hebben vooral betrekking tot duurzaamheid en airconditioning, geeft Wasco aan. Zelf wil het bedrijf met de nieuwbouw ook een bijdrage leveren aan duurzaamheid. Na de uitbreiding liggen er 3500 zonnepanelen op het dak, waardoor het distributiecentrum volgens Wasco een zeer beperkte CO2-uitstoot heeft.

De oplevering van de nieuwbouw staat gepland in mei.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn