Volledig scherm
PREMIUM
Protesten elders in het land voor het behoud van Zwarte Piet © ANP

Go Ahead Eagles-supporters naar intocht Apeldoorn om te demonstreren vóór Zwarte Piet

Verschillende groepen aan Go Ahead Eagles gelieerde voetbalsupporters zijn van plan om zaterdag naar de landelijke intocht van Sinterklaas in Apeldoorn te komen. Zij willen demonstreren vóór Zwarte Piet en komen met ‘een tegengeluid'. De politie en gemeente Apeldoorn zijn op de hoogte van de komst van de supporters en benadrukken voorbereid te zijn. 

Meerdere bronnen melden aan de Stentor dat het gaat om verschillende groepen supporters van Go Ahead Eagles uit zowel de omgeving van Deventer als Apeldoorn. Tientallen supporters zouden plannen hebben om zaterdag met de trein naar de intocht te komen. De demonstranten willen ‘een tegengeluid’ laten horen en zijn voor het behoud van Zwarte Piet. Tijdens de intocht in Apeldoorn zijn alleen roetveegpieten van de partij.

  1. Moederhart Heidi huilt, zoon Robin (14) verliest ‘thuis’ in Hoenderloo: ‘Alles in één klap weg’
    PREMIUM
    OPEN BRIEF

    Moederhart Heidi huilt, zoon Robin (14) verliest ‘thuis’ in Hoenderloo: ‘Alles in één klap weg’

    Robin is 1 van de 215 jongeren voor wie een andere plek moet komen, nu jeugdzorginstelling De Hoenderloo Groep gaat sluiten. Gezien de lange wachtlijsten in de jeugdzorg staat koepelorganisatie Pluryn voor een enorme klus. Betrokkenen zijn zeer bezorgd. Want voor jongeren als de 14-jarige Robin betekent een verhuizing véél meer dan slechts een koffer in- en uitpakken. Zijn moeder Heidi van 't Hoff maakt dat op indrukwekkende wijze duidelijk in deze open brief:

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn