Huisarts Joost Siegelaar en voorzitter van de Huisartsen Regio Apeldoorn voor de coronapost bij Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
Huisarts Joost Siegelaar en voorzitter van de Huisartsen Regio Apeldoorn voor de coronapost bij Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn. © Kevin Hagens

‘Goed nieuws’: piek op coronapost bij Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn blijft uit

Een verwachte piek op de coronapost van Huisartsen Regio Apeldoorn bij Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn blijft vooralsnog uit. Sinds de opening ruim twee weken geleden volstaat nog altijd het gebruik van vier van de in totaal twaalf beschikbare spreekkamers. Dagelijks worden gemiddeld vijftig tot zestig patiënten door hun huisarts naar de post doorverwezen.

,,Dat is eigenlijk goed nieuws”, zegt voorzitter Joost Siegelaar. ,,We kunnen maar beter goed voorbereid zijn, dan dat er een tekort aan spreekkamers zou ontstaan. Dat we nog steeds maar vier van de twaalf beschikbare kamers hoeven te gebruiken, komt waarschijnlijk omdat de inwoners van Apeldoorn en omgeving zich goed houden aan de maatregelen om besmetting te voorkomen. Wij wijken daarin niet af van het landelijk beeld. Overal zie je dat de piek uitblijft.”

  1. Herman Reuvers, adviseur bij de politieacademie in Apeldoorn: ‘Vrouwen tonen vaker lef voor eigen carrière’
    PREMIUM

    Herman Reuvers, adviseur bij de politieaca­de­mie in Apeldoorn: ‘Vrouwen tonen vaker lef voor eigen carrière’

    Meer vrouwen naar de top, het wordt met de komst van het vrouwenquotum een steeds hardere eis. Maar hoe doen bedrijven het in onze regio? Zijn het nog steeds mannenbolwerken? Hoe rekenen zij af met ouderwetse opvattingen? Blijft het bij mooie woorden of...? Deze week in gesprek met Herman Reuvers, strategisch directie-adviseur bij de Politieacademie in Apeldoorn, het opleidingsinstituut van de Nationale Politie.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn