Volledig scherm
© ANP XTRA

Goede Zorg en Zorgmensen gaan fuseren

Zorgorganisaties De Goede Zorg en De Zorgmensen in Apeldoorn gaan fuseren. Ze verwachten dat daardoor de zorg uiteindelijk beter wordt. En kleinschaligheid blijft het uitgangspunt, is de belofte.

Beide organisaties leveren ouderenzorg aan bewoners in woon-zorgcentra en verpleeghuizen en aan bewoners in de wijken. In februari kondigden ze al aan een samenwerkingsverband aan te gaan. Dat is zo goed bevallen dat nu de bedoeling is volledig samen te gaan.

Slagkracht

De organisaties verwachten gezamenlijk meer slagkracht te hebben. 'In een voortdurend veranderende samenleving en meningen over zorg en welzijn is het nodig om met lef initiatieven te ontwikkelen om in te kunnen spelen op nieuwe marktomstandigheden', luidt de toelichting. 'Door de handen ineen te slaan en krachten te bundelen kan de kwaliteit van de zorgverlening behouden blijven en zelfs verbeterd worden.'

Tot de wooncomplexen van De Goede Zorg en De Zorgmensen behoren de locaties Avondzon, De Veenkamp, De Matenhof, Het Kristal, De Groene Hoven en Sainte Marie. In het najaar van 2019 komen er twee nieuwe locaties bij. Eén op het Julianaterrein (voormalige Julianaziekenhuis), de ander op het Veldhuisterrein (Molenstraat-Centrum).

Daarnaast blijven de organisaties actief in het leveren van thuiszorg in alle wijken van Apeldoorn. Er sneuvelen geen banen door de voorgenomen fusie. De Goede Zorg en De Zorgmensen verwachten zelfs 'een geleidelijke groei van werkgelegenheid'. 

Cliëntenraden en ondernemingsraden moeten nu advies uitbrengen over het voornemen. Het definitieve besluit over een fusie wordt genomen in het voorjaar van 2018.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn