Volledig scherm
PREMIUM
Parkeren in de garage Brinklaan (Catharina Amaliapark) wordt goedkoper, als het aan burgemeester en wethouders ligt. De bezetting is nu mager. © Kevin Hagens

Goedkoopste parkeergarage Apeldoorn naar 1 euro per uur, Marktplein richting 3 euro

Parkeren in twee van de gemeentelijke garages in de Apeldoornse binnenstad wordt een stuk goedkoper, willen burgemeester en wethouders. Het gat met het tarief van de populaire garage Stadhuis/Marktplein wordt daarmee flink groter.

De wijzigingen moeten na 2019 ingaan. Ze zijn bedoeld om het gebruik van de garages Brinklaan en Haven Centrum (voorheen Koningshaven) op te krikken. Op dit moment legt de gemeente toe op die garages; de inkomsten dekken de kosten niet. Dat geldt overigens ook voor de parkeervoorzieningen van Orpheus.

  1. Moeder uit Apeldoorn bindt kind met luiers vast omdat er geen joint of shag in huis was

    Moeder uit Apeldoorn bindt kind met luiers vast omdat er geen joint of shag in huis was

    Bij het wakker worden ontdekte een jonge moeder dat er niets te roken in huis was: geen joint, geen shag. En haar huilende dochtertje van zestien maanden oud wilde ook al niet eten. Toen ging de nu 27-jarige P. van der S. uit Apeldoorn ‘over de zeik’, zoals ze het zelf noemt. Ze gaf het kind een pets in haar gezichtje en legde het in een ledikantje met de armpjes achter haar rug gebonden met twee luiers.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn