Groepshuldiging voor diamanten echtparen blijkt eigenlijk veel leuker én verrassender

videoNa tientallen jaren onverwachts die man weer ontmoeten met wie je ooit in je eerste baan stapte. En de lekkerste hapjes voorgezet krijgen op een chique locatie. Dat is even wat anders dan thuis opgelaten een wethouder ontvangen met een kopje koffie. Voor Feite Bongaarts (83) is het duidelijk: een gezamenlijke huldiging van 60-jarige bruidsparen is een prima aanpak.

Apeldoorn is daartoe overgegaan omdat zo’n diamanten huwelijk tegenwoordig vaak voorkomt: zo’n 200 keer per jaar in deze gemeente. Want mensen worden gemiddeld steeds ouder. Daarmee is de klus voor burgemeester en wethouders te groot geworden om alle stellen thuis een bezoek te brengen.

  1. Gemist? Baby geboren langs N50 bij Kampen en ‘King Kong’ op het stadhuis in Apeldoorn
    Jouw regionieuws gemist?

    Gemist? Baby geboren langs N50 bij Kampen en ‘King Kong’ op het stadhuis in Apeldoorn

    Een Duitse vrouw heeft woensdag op een parkeerplaats langs de N50 bij Kampen een kindje op de wereld gezet. De vrouw zat met haar man en zoontje in de auto toen haar bevalling ineens op gang kwam. Na de bevalling werd ze overgebracht naar Isala in Zwolle. Het Duitse gezin moet op een later moment wel terug naar Kampen om aangifte te doen. Dit was één van de meest opvallende berichten van afgelopen week. Een overzicht van de meest opmerkelijke verhalen van afgelopen week:

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn