Groepshuldiging voor diamanten echtparen blijkt eigenlijk veel leuker én verrassender

videoNa tientallen jaren onverwachts die man weer ontmoeten met wie je ooit in je eerste baan stapte. En de lekkerste hapjes voorgezet krijgen op een chique locatie. Dat is even wat anders dan thuis opgelaten een wethouder ontvangen met een kopje koffie. Voor Feite Bongaarts (83) is het duidelijk: een gezamenlijke huldiging van 60-jarige bruidsparen is een prima aanpak.

Apeldoorn is daartoe overgegaan omdat zo’n diamanten huwelijk tegenwoordig vaak voorkomt: zo’n 200 keer per jaar in deze gemeente. Want mensen worden gemiddeld steeds ouder. Daarmee is de klus voor burgemeester en wethouders te groot geworden om alle stellen thuis een bezoek te brengen.

  1. Privacywet: overschot vrijwilligers voor hulp rouwverwerking in Apeldoorn
    PREMIUM

    Privacywet: overschot vrijwilli­gers voor hulp rouwverwer­king in Apeldoorn

    Teveel vrijwilligers? Het kàn! Bij de Kap in Apeldoorn zijn er momenteel meer begeleiders voor rouwverwerking dan zich mensen aandienen die deze steun kunnen gebruiken. De oorzaak? De privacywet. De gemeente Apeldoorn mag geen informatie meer aan de Kap doorsturen over families waarin iemand is ontvallen. ,,We kregen voorheen gemiddeld jaarlijks 550 adressen. Nu geen enkele meer,” zegt coördinator Hetty van der Veen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn