Volledig scherm
Het verkeer van Arnhem naar Apeldoorn loopt op de A50 vast vanwege een ongeval. © Persbureau Heitink

Grote file op A50 richting Hoenderloo voorbij

Op de A50 vanuit Arnhem in de richting Apeldoorn ontstond vanochtend door een ongeval een lange vertraging door een ongeluk met drie auto’s. Tussen knooppunt Grijsoord en de afrit Hoenderloo stond op het drukste moment een file van 13 kilometer.

De vertraging bedroeg ruim anderhalf uur. Na het ongeval werd de linkerrijstrook afgesloten. Een technisch mankement zorgde bovendien voor extra oponthoud op de weg van Arnhem naar Apeldoorn. De spitsstrook kon vanwege technische problemen niet worden gebruikt.

Rond 06.30 uur kwam er een melding van het ongeval binnen bij de hulpdiensten. Drie auto’s waren door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing gekomen waarna er één in de middengeleider terecht kwam.

De inzittende van deze auto is door ambulance personeel nagekeken maar het is onduidelijk of de man naar het ziekenhuis is gebracht. De andere auto’s raakte minder beschadigd, maar zullen ook afgesleept moeten worden.

Ook file op A1 en N35

Het is vandaag een erg drukke ochtendspits. In totaal stond er rond 08.00 uur bijna 800 kilometer file in Nederland. Op de A1 ontstond tussen Rijssen en Lochem een file van bijna 5 kilometer. Op de N35 tussen en Raalte en Zwolle liep verkeer ook vast.

  1. Moederhart Heidi huilt, zoon Robin (14) verliest ‘thuis’ in Hoenderloo: ‘Alles in één klap weg’
    PREMIUM
    OPEN BRIEF

    Moederhart Heidi huilt, zoon Robin (14) verliest ‘thuis’ in Hoenderloo: ‘Alles in één klap weg’

    Robin is 1 van de 215 jongeren voor wie een andere plek moet komen, nu jeugdzorginstelling De Hoenderloo Groep gaat sluiten. Gezien de lange wachtlijsten in de jeugdzorg staat koepelorganisatie Pluryn voor een enorme klus. Betrokkenen zijn zeer bezorgd. Want voor jongeren als de 14-jarige Robin betekent een verhuizing véél meer dan slechts een koffer in- en uitpakken. Zijn moeder Heidi van 't Hoff maakt dat op indrukwekkende wijze duidelijk in deze open brief:

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn