Uit de onlangs vrijgegeven inspectierapportages rijst een beeld op van een organisatie die in de laatste maanden van 2019 op drift is geraakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Uit de onlangs vrijgegeven inspectierapportages rijst een beeld op van een organisatie die in de laatste maanden van 2019 op drift is geraakt. © Kevin Hagens

Grote zorgen bij inspectie over afbouw van Hoenderloo Groep

Bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) leven grote zorgen over de wijze waarop Pluryn de afbouw van jeugdzorginstelling De Hoenderloo Groep ter hand neemt. De ondersteuning van de eigen medewerkers en de wijze waarop Pluryn jongeren naar een vervolgplek begeleidt, schieten tekort.

Uit de onlangs vrijgegeven inspectierapportages rijst een beeld op van een organisatie die in de laatste maanden van 2019 op drift is geraakt. De kwaliteit en continuïteit van de jeugdzorg lijdt hieronder, stelt de IGJ. De inspectie toont zich bezorgd over het inkrimpen, samenvoegen en sluiten van behandelgroepen. 

 1. Nog niet opgemaakt door de supermarkt tijdens seniorenuurtje in Apeldoorn
  PREMIUM

  Nog niet opgemaakt door de supermarkt tijdens senioren­uur­tje in Apeldoorn

  De zon is nog niet boven de horizon wanneer de eerste klanten met een winkelwagentje het AH-filiaal op winkelcentrum Anklaar in Apeldoorn binnengaan. Het is maandagochtend en het van 07.00 tot 08.00 uur speciaal voor ouderen ingestelde boodschappenuurtje is net van start gegaan. Albert Heijn is ene van de supermarkten die helpt zo de ‘kwetsbare groep te beschermen in verband met het coronavirus’. En dat wordt gewaardeerd.
 1. Apeldoornse organisatie zorgt - in beschermende kleding - dat coronapatiënten niet in eenzaamheid hoeven te sterven

  Apeldoorn­se organisa­tie zorgt - in beschermen­de kleding - dat coronapa­tiën­ten niet in eenzaam­heid hoeven te sterven

  Palliaterm in Apeldoorn, een netwerkorganisatie van zelfstandige zorgverleners die patiënten in de laatste fase van hun leven zorg aan huis verlenen, staat klaar om patiënten die aan corona lijden en stervende zijn in hun eigen woning te verzorgen. ,,Voor ons is dit ook een beetje pionieren, maar het is belangrijk dat mensen weten dat wij de mogelijkheid gaan bieden. Mensen hoeven zo niet in alle eenzaamheid in een ziekenhuis te sterven”, zegt bestuurder Dietske van Maanen. Inmiddels is zondag de eerste coronaptiënt bij Palliaterm aangemeld.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn