Volledig scherm
Guido Eggermont gaat, naast zijn directeursfunctie bij Tribuut, ook als directeur aan de slag bij PlusOV. © Rob Voss

Guido Eggermont wordt nieuwe directeur vervoerscentrale PlusOV

Guido Eggermont wordt de nieuwe directeur van vervoerscentrale PlusOV. Hij volgt interim-directeur Jan Akerboom op, die op 14 december afscheid neemt. Eggermont combineert de functie met zijn directeursfunctie bij Tribuut, het samenwerkingsverband voor belastingen voor de gemeenten Apeldoorn, Epe, Lochem, Zutphen en Voorst.

De aanstelling van Eggermont is in eerste instantie voor de duur van een jaar, daarna wordt er in overleg met het bestuur een besluit genomen over een eventuele verlenging.

De directeur van Tribuut neemt de taak over van Jan Akerboom, die in januari van dit jaar tijdelijk het stokje overnam van Andreas Noordam. Akerboom zou tot mei van dit jaar blijven, maar op dat moment was er nog geen nieuwe directeur gevonden. Ook was het op dat moment nog niet duidelijk of alle negen deelnemende gemeenten volgend jaar door zouden gaan met de vervoerscentrale. Om die besluitvorming in goede banen te leiden, bleef Akerboom langer aan.

Bestuursvoorzitter en wethouder in Apeldoorn, Nathan Stukker, laat via een persbericht weten blij te zijn met de aanstelling van Eggermont. ‘Nu de negen gemeenten zich hebben uitgesproken over de verlenging van de dienstverleningsopdracht aan PlusOV is het duidelijk dat PlusOV blijft voortbestaan. Na het aangekondigde vertrek door Jan Akerboom vond het bestuur het voor nu belangrijk dat de directeursfunctie bij PlusOV heel snel kon worden ingevuld. We zijn blij dat dit met Guido Eggermont is gelukt.’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn