Volledig scherm
PREMIUM
Het parkeerterrein achter Albert Heijn Westerik in het centrum van Beekbergen © Jeroen Pol

Heeft centrum van Beekbergen een parkeerprobleem?

Heeft Beekbergen een parkeerprobleem, of niet? Op die vraag probeert de dorpsraad een antwoord te vinden. De gemeente Apeldoorn helpt mee en zorgt voor camera's die gaan tellen hoeveel auto's er parkeren en hoe lang ze er staan.

Op basis van gevoel heeft de dorpsraad al antwoord: Ja, er is een parkeerprobleem. Het gebeurt geregeld dat er in het centrum geen plekje meer is te vinden. In de nieuwsbrief van de wijkraad wordt ook al een mogelijke oorzaak genoemd: Langparkeerders die plekken bezet houden voor mensen die even een boodschapje willen doen. ‘Denk daarbij aan mensen die de auto parkeren achter Albert Heijn, de fietsen afladen en een dagje gaan fietsen.’ 

  1. Eis: 2 jaar cel voor bejaarde Apeldoorner wegens misbruik kleinkind. ‘Ik verdien straf, huppekee’

    Eis: 2 jaar cel voor bejaarde Apeldoor­ner wegens misbruik kleinkind. ‘Ik verdien straf, huppekee’

    Een 83-jarige inwoner van Apeldoorn dreigt de gevangenis in te draaien, omdat hij een aantal jaar geleden zijn kleinzoon tijdens een logeerpartijtje heeft misbruikt. Het kind was toen een jaar of vijf, zes. De officier van justitie in Zutphen eist twee jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. ‘Dan ga ik verhuizen uit Apeldoorn’, reageerde opa B. van Z. in de rechtbank, ‘want ze zeggen wel eens Apeldoorn Babbeldoorn. Als ik zo’n tijd weg ben komt het uit in mijn omgeving’.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn