Volledig scherm
PREMIUM
Politie in kogelwerende vesten op zoek naar sporen, na de schietpartij begin deze maand bij sporthal Mheenpark. Op de achtergrond de beschoten auto. © Archief, Pim Velthuizen

Heerts omarmt wapeninleveractie in Apeldoorn en regio ondanks schaduwzijde

De politie Oost-Nederland komt na de recente explosies van geweld in Apeldoorn met een actie waarbij mensen hun wapens in kunnen leveren, zonder dat daar een sanctie tegenover staat. Volgens de Apeldoornse burgemeester Ton Heerts doet naast zijn eigen gemeente ook Zwolle mee.

Heerts zei dat gisteravond na vragen vanuit de gemeenteraad. ChristenUnie en VVD riepen de burgemeester ter verantwoording nadat Apeldoorn sinds november werd opgeschrikt door een serie van zeven schiet- en steekpartijen. 

  1. Start strafzaak IS-vrouw Xaviera S. (26) uit Apeldoorn, maar wordt ze veroordeeld?
    PREMIUM

    Start strafzaak IS-vrouw Xaviera S. (26) uit Apeldoorn, maar wordt ze veroor­deeld?

    In een klein appartementje in de buurt van de Turks-Syrische grens leefde de zwangere IS-vrouw Xaviera S. (26) maandenlang in onzekerheid. Uiteindelijk zette de Turkse politie de Apeldoornse jihadiste vorig jaar november op het vliegtuig. Vandaag start haar strafzaak. Justitie verdenkt S. van deelname aan een terroristische organisatie, maar het is de vraag of de rechtbank haar uiteindelijk daadwerkelijk kan veroordelen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn