Volledig scherm
Heftruck bij vv Beekbergen © vv Beekbergen

Bij inbraak gebruikte heftrucks gestolen bij Veluwse Stoomtrein Maatschappij

De twee heftrucks die in de nacht van vrijdag op zaterdag werden gebruikt bij een (poging tot) inbraak bij de tennis- en voetbalvereniging in Beekbergen, kwamen bij de Veluwse Stoomtrein Maatschappij (VSM) in Lieren vandaan.

,,De heftrucks zijn eerder die nacht bij een loods van de VSM weggehaald. Daar zijn ze mee gaan rijden vanuit Lieren. Een van de heftrucks was tussen Lieren en Beekbergen vastgereden, en met de andere is dus het hek bij de voetbalvereniging geforceerd'', vertelt wijkagent Theo Simmelink. 

Alarm

Bij de kantine van de voetbalclub is een raam ingegooid, maar toen de dieven naar binnen wilden stappen sloeg het alarm aan en zijn ze gevlucht. Ook bij het gebouw van de naastgelegen tennisclub werd geprobeerd in te breken. 

Niet alleen de sportverenigingen zitten met schade, bij de VSM is het nodige vernield. ,,Er is bij ons op diverse locaties ingebroken. Sloten zijn doorgeknipt en er is een ruit ingeslagen om het pand binnen te komen. Ook werd binnen een kledingkast opengebroken en doorzocht'', laat een medewerker van de VSM weten. 

De politie heeft de zaak in onderzoek. 

  1. Groot deel Koninklijke familie present op verjaardagsfeest prinses Margriet

    Groot deel Koninklijke familie present op ver­jaar­dags­feest prinses Margriet

    Prinses Margriet vierde vanavond haar 75-jarige verjaardag in Theater Orpheus in haar woonplaats Apeldoorn. Prinses Margriet is al vijftien jaar beschermvrouwe van Introdans. Als verjaardagscadeau danste het balletgezelschap daarom de hoogtepunten uit hun repertoire aan elkaar. De jarige job heeft bijna haar complete familie meegenomen naar de voorstelling, op een paar zieken na. Onder anderen Prinses Beatrix, Prins Maurits en Prins Constantijn waren aanwezig.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn