Volledig scherm
PREMIUM
Het huis aan de Oudedijk dat bijna af is, maar van de gemeente Apeldoorn moet worden gesloopt omdat het verkeerd staat. Initiatiefnemer Gerrit van den Brink eist via een handhavingsverzoek dat twee blokken die al bewoond worden ook worden afgebroken. © Archief/Maarten Sprangh

Het is oorlog in Uddel: gemeente wil bijna afgebouwde woning slopen

Was er tot dusver nog sprake van een 'gewapende vrede', vanaf nu is het oorlog aan de Oudedijk in Uddel. De gemeente gaat op ramkoers en wil een bijna afgebouwde woning slopen die een aantal meters verkeerd staat. Initiatiefnemer Gerrit van den Brink eist op zijn beurt dat de gemeente twee dubbele woningen ernaast sloopt.

Die huizen staan eveneens verkeerd, door meetfouten van de gemeente.  Volgens Van den Brink is de foute plek van zijn blok - er rust al twee jaar een bouwstop op - direct te wijten aan de fouten van de gemeente.

  1. Vijf Apeldoornse finalisten bij Miss en Mister Tattoo Nederland 2019
    PREMIUM

    Vijf Apeldoorn­se finalisten bij Miss en Mister Tattoo Nederland 2019

    Uit ruim honderd aanmeldingen staan zaterdag 3 november 22 kandidaten, verdeeld over vier categorieën, tegenover elkaar in de finale van Miss en Mister Tattoo Nederland 2019. Bijna een kwart van de finalisten is woonachtig binnen de gemeente Apeldoorn. Toeval? Volgens finalist Mister Tattoo Senior Fahid Alizzi (32) is het wel opvallend: ,,Maar voor de verkiezing hadden we elkaar nog nooit ontmoet. We komen zelfs niet bij dezelfde tatoeëerder. Het is echt toeval dat we alle vijf in de finale staan.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn