Marcus Patty (links) en Robin Batens willen 'kunst mixen met nieuwe belevingen'.
Volledig scherm
Marcus Patty (links) en Robin Batens willen 'kunst mixen met nieuwe belevingen'. © Publique Artistique

Hiphop centraal bij aftrap nieuw cultureel evenement in Apeldoorn

Kijken naar kunst en daarbij ook muziek luisteren, bijzonder eten proeven of een voorstelling volgen. Een nieuwe culturele activiteit in Apeldoorn moet meerdere zintuigen tegelijk prikkelen.

Bedenkers Marcus Patty en Robin Batens willen de eerste editie op 29 februari houden in Mansion24; de winkel van Batens op het Leienplein. De twee noemen hun initiatief een ‘kunstcollectief'. ,,We denken niet in hokjes en willen kunst veel breder trekken in Apeldoorn’’, is hun toelichting. ,,Wij willen een podium bieden aan kunst en dit mixen met nieuwe belevingen. Denk hierbij aan muziekstijlen die bij de kunstexpositie horen. Maar het gaat niet alleen om kunst, ook willen we een podium bieden voor bijvoorbeeld kleinkunst.’’ De activiteit trekt zich dus volgens Patty en Batens niets aan van de ,,geijkte doelgroepen”.

Brooklyn

Bij de eerste editie, onder de naam Publique Artistique, staat werk van Arne Hidding centraal. Zijn schilderijen zijn geïnspireerd op de hiphop-cultuur in Brooklyn. Voor de opening van de expositie is er een diner, erna vindt een hiphop-feest plaats in de winkel. Details komen op de website van Mansion24.

  1. Speciale zorghotels in Apeldoorn en Almen voor (corona)patiënten: ‘Druk op acute zorg moet afnemen’
    PREMIUM

    Speciale zorghotels in Apeldoorn en Almen voor (corona)patiënten: ‘Druk op acute zorg moet afnemen’

    In Apeldoorn en Almen worden op de oude locatie van het Julianaziekenhuis en hotel Ehzerwold tijdelijk twee zorghotels geopend. In Almen is plek voor coronapatiënten en mensen die palliatieve nodig hebben. In Apeldoorn kunnen coronapatiënten uit het ziekenhuis terecht die nog steeds zorg nodig hebben. Gezamenlijk bieden de hotels plek voor bijna 200 patiënten in Noord- en Oost-Gelderland.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn