Volledig scherm
Rechtbanktekening van de Apeldoornse verdachte Aurelie V. in de rechtbank in Zutphen over het doden van haar twee kinderen. © ANP

Hof ziet noodzaak nieuw onderzoek naar bijwerking medicijngebruik Aurelie V.

APELDOORN - Het hoger gerechtshof heeft een tussenvonnis uitgesproken in de hoger beroep zaak van Aurélie V., de Apeldoornse vrouw die is veroordeeld voor de moord op haar twee kinderen.

Het hof vindt dat er een contra-expertise moet worden uitgevoerd over de mogelijke relatie tussen het medicijngebruik van Aurélie en het geweld dat ze gebruikte. Ook stelt het hof voor een nieuwe multidisciplinaire rapportage op te stellen door twee gedragsdeskundigen die nog niet eerder betrokken zijn geweest bij de zaak.

Eind maart veroordeelde de rechter de Apeldoornse vrouw tot negen jaar cel en tbs met dwangverpleging. In oktober 2013 doodde de vrouw haar 8-jarige zoon en 6-jarige dochter. Zowel haar advocaat Alrik de Haas, als het Openbaar Ministerie, tekende hoger beroep aan in de zaak.

 1. Politiestudenten geslaagd: 35 bekeuringen bij verkeerscontrole in Apeldoorn

  Politiestu­den­ten geslaagd: 35 bekeurin­gen bij verkeers­con­tro­le in Apeldoorn

  Studenten van de Politieacademie zijn geslaagd voor hun examen Verkeerscontrole. Met glans, want vrijdag werden verspreid over Apeldoorn maar liefst 35 bekeuringen uitgeschreven. De agenten in de dop betrapten samen met het verkeersteam van de politie Oost-Nederland onder andere elf bestuurders die niet handsfree belden maar hun mobiel in de hand hielden. Voor datzelfde vergrijp werden ook twee fietsers op de bon geslingerd.
 2. Aanjagers: NewTechPark in Apeldoorn als pretpark voor de techniek
  PREMIUM

  Aanjagers: NewTech­Park in Apeldoorn als pretpark voor de techniek

  Het geluid van de boor klinkt luid door in de hal. Om maar te zwijgen van de vele spijkers die door leerlingen van obs Rietendakschool in planken worden gehamerd. Alda Kroneman en Trix Schipper kijken met een glimlach toe. Vanaf nu - deze vrijdag - zijn de vrouwen de nieuwe aanjagers van het Apeldoornse NewTechPark, met als uiteindelijk doel - hoe kan het ook anders - mensen enthousiast te maken voor techniek.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn